Hoe kies je de juiste kapstok?

Je bent je online aan het oriënteren voor een nieuwe kapstok, maar er zijn zoveel verschillende opties beschikbaar dat je geen keuze kunt maken. Door het grote aanbod aan kapstokken  heb je last van choice overload. Je bent niet de enige. Daarom gaan we je helpen om de juiste keuze te maken. Met onderstaande tips weet jij waar je op moet letten bij het aanschaffen van je nieuwe kapstok.

Kies een type kapstok

In de basis zijn er twee verschillende typen kapstokken, namelijk staande kapstokken en wandkapstokken

Het voordeel van een staande kapstok is dat deze makkelijk te verplaatsen is, omdat de kapstok los staat. Een mogelijk nadeel is echter dat een staande kapstok meer ruimte in beslag neemt dan een wandkapstok, en dus niet in iedere ruimte even praktisch is. Als je op zoek bent naar een kapstok voor bijvoorbeeld een smalle hal, dan is een wandkapstok vaak de betere keuze.

Bepaal het benodigde formaat

Natuurlijk wil je dat je kapstok past bij jouw persoonlijke stijl, maar het is minstens even belangrijk dat de functionaliteit van je kapstok voldoet aan jouw behoeften. Als je er na de aanschaf achterkomt dat jouw nieuwe kapstok te weinig haakjes bevat waardoor je niet al je jassen, tassen en sjaals kwijt kunt, ga je gegarandeerd spijt krijgen van je aankoop. Zonde! Denk hier dus van te voren goed over na. In de regel geldt dat je beter te veel dan te weinig hangruimte kunt hebben. Als je familie of vrienden langskomen voor een etentje of de maandelijkse game night, moeten zijn natuurlijk ook hun jassen kunnen ophangen.

Kies een stijl die bij jou past

Een kapstok geeft je gasten direct bij binnenkomst een eerste indruk van jouw stijl. Is deze modern, industrieel, urban, chique of landelijk? Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om verschillende stijlen te mixen. Zo springt je interieur er nog meer uit!

Ga voor duurzaam

Een kapstok koop je over het algemeen met de intentie om deze jarenlang te blijven gebruiken. Daarom is het belangrijk dat je een kapstok koopt van hoge kwaliteit. Maar er spelen meer factoren mee in een duurzame aankoopbeslissing, zoals:

  • Materiaalsoort
  • Productkwaliteit
  • Verwachte levensduur
  • Land van productie
  • Transport

Met bovenstaande tips ga jij de perfecte kapstok vinden! 

 

Nieuwsgierig geworden? 

Bekijk onze wandkapstokken

 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published